Руската авиация е нанеса осем удара по украинските войски на Купянско направление, съобщи за РИА Новости полковник Сергей Зибински, началник на пресцентъра на групировката войски "Запад“.

"Екипажите на щурмови хеликоптери Ка-52 и Ми-28, и на Су-25 нанесоха осем ракетно-бомбени удара по струпванията на жива сила, въоръжение и военна техника на 14-та отделна механизирана бригада и 103-та отделна бригада на териториалната отбрана“, уточни Зибински.

По думите на офицера, близо до Староверовка, ракетните войски на групировката "Запад" са стреляли от реактивната система за залпов огън "Торнадо-С" по бойците от 14-та отделна механизирана бригада, включително нейното въоръжение, военна и специална техника.

В зоната на отбраната на 1-ва танкова армия артилерията на руската групировка е открила и унищожила диверсионно-разузнавателна група от 32-ра отделна механизирана бригада, а също така е осуетила три опита за ротация на части на Въоръжените сили на Украйна на предни позиции край Берестовое и Стелмаховка.

Освен това, близо до село Кисловка, руските войски са използвали минохвъргачки "Сани“ и танкове Т-72Б3 срещу позиции на украинците, общите загуби на които се се оказали съизмерими с взвод, според представените данни. Ликвидирани са също един бронетранспортьор и товарно превозно средство.