Руските войски продължават настъплението си на север от Новоалександровка в посока Воздвиженка, което им отваря възможност за по-нататъшен напредък към ключовия маршрут Покровск-Константиновка, съобщава украинският военно-аналитичен Telegram канал Military analytics.

В същото време, според информацията на канала, Новоалександровка не е под пълен контрол на руските войски и боевете в населеното място продължават.

На Покровско направление продължават тежките боеве в района на Сокол и прилежащите укрепени позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

На Харковско направление продължават активните бойни действия в района Липци-Глубокое. Украинските военни продължават настъпателните действия за пробив на отбраната на руснаците, но засега не са успешни.

На Угледарско направление руснаците настъпват източно от града - от посока Владимировка. Наскоро те са се придвижили напред и към Водяное.

На Времиевската дъга руските войски провеждат настъпление в района на Урожайное, където са постигнали "известен успех“. Силите за отбрана на Украйна правят опити за контраатаки от района на Макаровка, но все още не са постигнали целите си, допълват анализаторите.