През нощта Ростовската област на Русия попадна под атака с безпилотни летателни апарати, в резултат на която – според доклади в местни Telegram канали, е избухнал пожар в Новочеркаската държавна районна електроцентрала.

Местни жители са чули най-малко 10 експлозии. Редица райони са останали без ток, а очевидци разказват, че са видели дим в района на електроцентралата.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи, че е "възникнал пожар“ в трансформаторната подстанция на Новочеркаската държавна районна електроцентрала, без да споменава за атака с дронове. Пожарът е потушен, няма пострадали, увери той. Заради пожара временно са били изведени от експлоатация два енергоблока на съоръжението.

По-късно от Министерството на отбраната в Москва съобщиха, че руските системи за ПВО са прихванали 11 БпЛА над Ростовска област, предава ТАСС.

"В нощта на 25 март бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с БпЛА от авиационен тип срещу обекти на територията на Руската федерация. Дежурните системи за ПВО прихванаха над територията на Ростовска област 11 украински безпилотни летателни апарата“, ​​уточниха от военното ведомство в Москва.