Един от задържаните по време на антитерористичната операция в Дагестан на 31 март е заявил по време на разпит от Федералната служба за сигурност на Русия, че е донесъл оръжие от Махачкала на нападателите в "Крокус Сити Хол“. По-рано беше съобщено, че на Дмитровското шосе в Москва е открит тайник с оръжия, пише "Коммерсанть“.

"При ареста в апартамента са открити два автомата Калашников и 460 патрона. Донесох им оръжия, на тези момчета, които нападнаха "Крокус Сити Хол“. Пренесох им оръжие от Махачкала до Митищи“, казва задържаният.

На 28 март по време на следствени действия с един от заподозрените за терористичното нападение е открит тайник на Дмитровското шосе в Москва, откъдето нападателите са извадили оръжия преди атаката. Същия ден служители на КАТ от Брянска област на 157-ия км на магистрала М-3 "Украйна“ откриха близо до пътя автомат "Калашников“, който може да принадлежи на терористи. На 23 март Следственият комитет показа оръжието, използвано от нападателите - АК-12 (или цивилната му версия TR3).

Вечерта на 22 март въоръжени хора нахлуха в "Крокус Сити Хол“ край Москва, откриха огън по хората и подпалиха сградата. При терористичната атака загинаха 144 души и бяха ранени 551. ФСБ съобщи за задържането на 11 души, замесени в терористичната атака в Московска област, четирима от които са преките извършители.