Евгений Пригожин заяви, че "селището Парасковиевка е изцяло под контрола на частите на ЧВК "Вагнер“. "Въпреки блокадата на боеприпасите, въпреки тежките загуби и кървавите битки, момчетата напълно окупираха цялата територия на Парасковиевка. Благодаря им! Герои!“ – написа той в Телеграм.

Контролът на Парасковиевка, която беше важен тактически център в отбраната на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), значително подобрява позицията на руските щурмови войски в северната част на Бахмут, отбелязват "Рибар“.

Разчистването на триъгълника Красная гора - Подгородное - Парасковиевка ще увеличи натиска върху Берховка, където се водят боевете през последните няколко дни. Така руснаците уверено ще се закрепят в северните райони на Бахмут.

Контролът над Берховка, както и съседното село Ягодно, може да остави ВСУ без северните маршрути за доставка, които в момента минават през линията Берховка-Хромово. В бъдеще това ще се отрази сериозно на възможностите на въоръжените сили на Украйна за защита на Бахмут.