Руската авиация е ударила украинския град Харков с управляеми авиационни бомби късно вечерта на 31 март, в резултат на което са повредени сграда на училище, общежитие и жилищна сграда, а освен това са изгорели автобуси, камиони и автомобили, съобщи ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов в Telegram, предава "Украинская правда“.

"На 31 март в 22:28 в Харков два автобуса, камион и лек автомобил горяха в резултат на удар с КАБ.Сградата на учебно заведение е частично разрушена, покривът на общежитие и жилищна сграда са повредени, няма пострадали“, пише той.

Едновременно с това артилерия и минохвъргачки на руснаците са обстрелвали около 15 населени места в Харковска област: Синковка, Петропавловка, Ивановка и др. Казашки Лопан, Огирцево, Харков, Борщева, Волчанск, Петропавловка, Котляровка, Чернещина, Первомайское.

В село Боровая, район Изюм, руска ФАБ е повредила паметника на "Воините от Втората световна война", фасадата на сградата на институция, както и автомобил. Няма жертви.

През нощта на 1 април руснаците са атакували и град Чугуев с дронове камикадзе. И там не се съобщава за жертви.