Русия заяви, че Новомихайловка в Донецка област е била напълно превзета. Част от това населено място обаче все още се контролира от Въоръжените сили на Украйна, предава УНИАН, като се позовава на съобщение на командира на 79-а отделна въздушнодесантна щурмова бригада "Таурис" Евгений Шматалюк.

Според него частта от Новомихайловка, където се намират руските военни, е "под наш огнен контрол, което не е никак малко".

"Някъде около 15-20 процента все още се държат от частите на 79-а бригада. Ние няма да се придвижваме никъде, освен напред", е подчертал той.

Отбелязва се, че за няколко месеца боеве за Новомихайловка бойците на бригадата са унищожили повече от 300 единици руска техника. "Всеки ден може да има повече от 10 вражески атаки срещу една позиция на украинските войски", се посочва в пибликацията.

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви официално по-рано през деня за превземането на населеното място в Донецка област. Битката за малкото селце, в което преди войната живееха около 1500 души, продължи шест месеца.