Украинските войски са нанесли ракетен удар по детски център за отдих в Генически район на Херсонска област, е съобщил говорител на службите за спешна помощ, цитиран от РИА Новости.

"Беше нанесен ракетен удар, предполагаемо от Storm Shadow, по детски център за отдих. Подразделенията на ПВО свалиха една ракета, две ракети за съжаление, паднаха в района на базата“, е заявил той.

Тези данни са потвърдени от изпълняващия длъжността губернатор на региона Владимир Салдо. В Telegram той е написал, че въоръжените сили на Украйна са ударили детски лагер, информацията за жертвите се изяснява.

Медията припомня, че на 11 май Обединеното кралство обяви, че прехвърля в Украйна крилати ракети Storm Shadow, обхватът на поразяване на експортната модификация, на които е около 250 километра. "Това решение на Лондон води до сериозна ескалация", отбеляза руското външно министерство.

"Москва многократно е заявявала, че помпането на Украйна със западни оръжия само удължава конфронтацията, а обучението на украински войски на нейна територия превърна някои страни от НАТО в преки участници в конфликта", заявява руската информационна агенция.