Руските части са овладели село Яковлевка в Донецката народна република (ДНР) и в момента то се прочиства от остатъците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи в неделя официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"На Донецкото направление в резултат на настъпателните действия на руските части е овладяно селището Яковлевка. В момента завършва прочистването му от остатъците на украинските войски", каза Конашенков.

По думите му, в районите на населените места Подгородное, Клещиевка, Курдюмовка в Донецка област противникът е направил неуспешни опити да си върне загубените позиции с контраатаки. "В резултат на артилерийски удари и действията на руските щурмови групи бяха отбити контраатаките. Противникът претърпя загуби и беше отхвърлен на първоначалните си позиции“, подчерта официалният представител на военното ведомство. Конашенков каза още, че по време на бойните действия са унищожени над 40 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини и три автомобила.