Русия ще наказва за призивите на украински политици да се "убиват руснаци", руснаците не могат да бъдат заплашвани с убийство, заяво в телевизионно интервю прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава ТАСС.

"Това казват нашите врагове и трябва да се борим с тях. Не можете да заплашвате руснаците с убийство. Руснаците трябва да накажат за това и ние ще го направим", заяви Песков, коментирайки изявленията по темата на съветника на ръководител на кабинета на украинския президент Михайло Подоляк и други украински политици.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че Подоляк "не е пионер по отношение на подобни изказвания". "Ръководителят на военното разузнаване и членовете на Съвета за сигурност на Украйна многократно са говорили за желанието да бъдат убити колкото се може повече руснаци. Разбира се, много бих искал подобни изявления да получат по някакъв начин оценка в чужбина. Парламентаристите в тези страни, те трябва да разберат на кого изпращат помощ. Те изпращат помощ на такива де факто убийци, хора, които декларират намерение да убиват", завърши Песков.