Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер са успели да напреднат към завода за обработка на цветни метали в Бахмут, където са се окопали частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщава в последната сводка си "Рибар“. Отбелязва се, че установяването контрол над територията на предприятието се усложнява от наличието на развита мрежа от подземни съоръжения.

Едновременно с това, използвайки плацдарма в района на Ступка, руски части настъпват към село Ягодное и са се укрепили по пътя от Берховка, съобщават военни кореспонденти. Продължават боевете на хълма в съседство с населеното място.

Битки се водят и в северните и източните покрайнини на Берховка, както и при Дубово-Василевка. Според някои съобщения щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер“ са навлезли в Берховка и се опитват да пробият отбраната на ВСУ във важен логистичен пункт на украинската групировка близо до Бахмут.

Според информацията на "Рибар“, украинските подразделения се опасяват от засилване на настъплението в посока Зализнянски и Минковка. Изпратено е подкрепление към Минковка, където се намира предният команден пункт на ВСУ.

Руският Telegram канал отбелязва позиционни боеве в Бахмут. Според цитирана от медията информация, сред украинските формирования се говори за подготовката на отбранителна линия в Часов Яр и околните селища, включително Новодмитровка, в случай че Бахмут бъде изоставен.

В югозападната част на Бахмут частите на 113-та бригада на териториалната отбрана на ВСУ са подновили щурма на руските позиции, на три километра югозападно от Красное. Нападащите сили са подкрепени от тактическа авиация и артилерия. До 200 тона боеприпаси се доставят ежедневно от гара Гродовка до Бахмут, пише още "Рибар“.