Руската федерация е започнала да прехвърля войски от фронта в Украйна за защита на граничния град Белгород, съобщава Bloomberg, като се позовава на анонимен източник от Кремъл.

"Атаките срещу Белгород принуждават Руската федерация да изтегли силите си от фронтовата линия“, цитира агенцията думите на източник, пожелал да запази анонимност.

По думите му войната на територията на Руската федерация продължава. Но въпреки това мнозинството жители на Белгород продължават да подкрепят руския президент Владимир Путин.

Три руски бунтовнически групировки - Руският доброволчески корпус, Сибирският батальон и Легионът "Свобода на Русия“ - поеха отговорност за неотдавнашните атаки срещу Белгород.

В сряда те предупредиха в социалните мрежи, че атаките ще бъдат засилени и призоваха губернатора на региона да издаде заповед за пълна евакуация на цивилното население.

Миналата седмица доброволчески руски формирования, воюващи на страната на Украйна,  навлязоха в Курска и Белгородска област на Руската федерация като част от съвместна операция.