На Херсонското направление руските войски увеличават фортификационната техника и привличат резерви, предава УНИАН, като се позовава на съобщение от пресслужбата на Силите за отбрана на Южна Украйна.

"В зоната на отговорност на Южните сили за отбрана противникът увеличава фортификационното оборудване на позициите и се опитва да докара там резерви. Увеличен е броят на наблюдателните постове и огневите позиции, натискът на десния бряг на река Днепър продължава с артилерия обстрел, а врагът засилва използването на дронове“, става ясно от разпространеното съобщение.

В същото време не са открити признаци на формиране на настъпателни групи; украинските войници заемат позиции на левия бряг на Днепър, продължават контрабатарейните боеве, а също така нанасят огън по позициите и тила на руснаците.

Пояснява се, че през изминалото денонощие украинските войници са ликвидираха 23 военнослужещи на Русия, унищожили са три техни оръдия, 11 превозни средства, лодка, полеви пункт за снабдяване с боеприпаси и два наблюдателни поста.