Експлозии са се чули в град Шебекино, Белгородска област на Руската федерация. Местните жители виждат стълб дим, съобщава РБК-Украйна.

Според местните канали Telegam руската служба за спешна помощ вече е изпратила предупреждение за обстрел на града за четвърти път в рамките на денонощието.

Един човек е убит, две деца и един мъж са ранени при обстрел от Въоръжените сили на Украйна в Шебекински район на Белгородска област. Това съобщи в канала си в Telegram губернаторът на региона Вячеслав Гладков, цитира ТАСС.

"Един загинал. Това е охранител на действащо предприятие в града, по време на обстрела е бил на улицата. Сред пострадалите има деца - двама тийнейджъри: 15-годишно момиче с рани на долните крайници и 17-годишно момче с контузия.<...> Още един мъж с раните е прегледан от лекарите на ЦРБ с порезни рани по скалпа“, пише областният управител. 

Той е уточнил, че тийнейджърите ще бъдат откарани в детската областна.

"Има снаряди, попаднали на територията на две големи предприятия, в резултат на което има пожар в обекта. На място работят екипи на пожарната. Служителите на предприятието вече са изведени на безопасно разстояние. Има щети и по електропровода в гр. Аварийни и оперативни служби продължават да обследват територията", е написал той.