Министерството на отбраната на Русия най-накрая коментира успехите на ВСУ на Харковския фронт от последните дни. Според ведомството, те са резултат от решение на Москва да прегрупира войските в районите на Балаклея и Изюм, за да засили натиска си в Донбас, предава ТАСС.

"В продължение на три дни беше проведена операция по съкращаване и прехвърляне на Изюмско-Балаклейската групировка войски на територията на ДНР“, заявиха от Министерство на отбраната на Руската федерация, като уточняват, че са "проведени редица отвлекателни и демонстрационни мероприятия с обозначаване на реалните действия на войските“.

Според сводката на военното ведомство, за трите дни на настъплението руската армия е унищожила "повече от две хиляди украински и чуждестранни бойци, както и 100 единици техника и артилерия“.

"За да не бъдат нанесени щети на руските войски, на противника беше нанесено мощно огнево поражение с помощта на авиация, ракетните войски и артилерия“, завършват коментара си за ситуацията в Харковска област от МО на РФ.