Убийството на военния кореспондент Владлен Татарски е било планирано от специалните служби на Украйна с участието на поддръжници на Алексей Навални, съобщи Националният комитет за борба с тероризма на Русия, цитиран от РИА Новости.

"Терористичният акт, извършен на 2 април в Санкт Петербург срещу известния журналист Владлен Татарски, е планиран от специалните служби на Украйна с участието на агенти измежду лица, сътрудничещи на така наречения Антикорупционен фонд Навални, на който задържаната Дария Трепова е активен поддръжник“, се казва в съобщението.

26-годишната Дария Трепова, заподозряна за участие в убийството, беше обявена за издирване, тя беше задържана днес. Установяват се мотивите за престъплението.

Източник на РИА Новости съобщи, че взривно устройство, маскирано като статуетка, е донесено от един от посетителите като подарък на Татарски. Медиите пишат, че това е Трепова.

Образувано е наказателно дело по член за убийство по общо опасен начин, разследването е прехвърлено в централния апарат на Следствения комитет.