Русия обвини Украйна, че е извършила терористична атака срещу кораби на Черноморския флот и граждански кораби в Севастопол с помощта на дронове. Това съобщиха пред журналисти в събота в Министерството на отбраната на Руската федерация, предава ТАСС.

"Днес в 04:20 сутринта киевският режим извърши терористична атака срещу кораби на Черноморския флот и цивилни кораби, които се намираха на външните и вътрешните пътища на базата в Севастопол“, заявяват от министерството.

Според руското министерство на отбраната в атаката са участвали общо девет дрона и седем автономни морски безпилотни апарата. "В резултат на предприетите оперативни мерки от силите на корабите на Черноморския флот всички въздушни цели са унищожени“, отбелязват от ведомството.

Министерството информира, че в хода на отблъскване на атаката на външния рейд на Севастопол с помощта на военноморско оръжие и морска авиация на Черноморския флот са унищожени четири морски безпилотни апарата, а още три са унищожени на вътрешния рейд. Ведомството съобщи, че по време на атаката морският миночистач "Иван Голубец" и бариерата в залива Южная са получили незначителни повреди.

Министерството на отбраната отбеляза, че корабите на Черноморския флот, които са били обект на терористична атака, участват в осигуряването на сигурността на зърнения коридор като част от международната инициатива за износ на селскостопанска продукция от украинските пристанища.