В поредна атака срещу Запада в сряда Русия обвини съюзниците на Украйна, че са помогнали за планирането и провеждането на ракетния удар миналата седмица срещу щаба на Черноморския флот в Севастопол, пише Sky News.

"Няма съмнение, че атаката е била предварително планирана с помощта на западни разузнавателни средства, сателитни средства на НАТО и разузнавателни самолети и е била осъществена по съвет на американските и британските служби за сигурност и в тясна координация с тях“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

Москва твърди, че САЩ и съюзниците от НАТО участват активно в конфликта, като доставят оръжия, споделят разузнавателна информация и помагат при планирането на атаки срещу руски съоръжения в Украйна.

Това обвинение следва появата на видеодоказателство днес, което предполага, че адмирал Виктор Соколов, командирът на флота, е все още жив, противно на по-ранните твърдения на Украйна, че той е сред 34-те офицери, убити при неотдавнашния удар срещу пристанищния град Севастопол.