След нощния обстрел на Русия, Украйна е принудена да въведе по-строги ограничения за употребата на електроенергия в Киев, Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска области, които ще се регулират в зависимост от текущата ситуация в енергийната система. Това съобщи заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко в  Телеграм, предава Укринформ.

"За да се предотврати пълно спиране на тока на централния регион, енергетиците са принудени да въведат по-строги ограничения. Размерът на необходимото ограничение на електроенергията в Киев, Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска области ще се регулира в зависимост от текущата ситуация в енергийна система", каза той.

Тимошенко припомни, че през нощта руснаците отново атакуваха енергийната инфраструктура, в резултат на което беше повредено оборудване в централните райони.

Диспечерският център на "Укренерго" е дал на областните управления  команда за ограничаване на потреблението на електроенергия в град Киев и Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска области.