Около 7 часа в сряда сутринта в Киев са чути експлозии. Това съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко в Телеграм, предава Укринформ.

"Експлозии в Шевченковския район на столицата. Службите работят на място. Повече подробности по-късно", написа градоначалникът.

Съобщава се, че са свалени десет руски дрона-камикадзе.

В 06:55 часа в Киев се активираха сирените за въздушна тревога. В същото време началникът на Киевската военна администрация Олексий Кулеба заяви, че в района на Киев действа ПВО след обявяването на въздушна тревога.

В момента въздушна тревога е обявена в три области - Киев, Житомир и Виница.

От 10 октомври руската армия нанася ракетни удари по енергетиката, отбранителната промишленост, военното командване и комуникационните съоръжения в цяла Украйна. Както заяви Владимир Путин, това е отговор на атаката срещу Кримския мост.

Според министър-председателя на Украйна Денис Шмигал на практика не е останал нито един енергиен обект в страната, който да не е бил атакуван. Повредена е почти 50 процента от електроенергийната система - всички ТЕЦ и АЕЦ, 45 подстанции от различен клас, 87 електропровода високо напрежение.