През нощта срещу четвъртък руските въоръжени сили са нанесли най-малко пет удара по Староконстантинов в Хмелницка област, където се намира военно летище, съобщи източник пред РИА Новости.

"От три часа сутринта до 4:40 сутринта на 30 май бяха нанесени най-малко пет удара по град Староконстантинов в Хмелницка област, най-вече военното летище, което с неразбираема упоритост бандеровците искат да се превърне в летище, приемащо F-16 на НАТО“, заяви събеседникът на агенцията.

Според него попадението е включвало едно от сводестите укрития на летището, в което украинските военни крият самолети, както и боеприпаси за тях, и е било придружено от поредица от експлозии, пламъци и искри.

Освен това, както съобщава източникът на РИА Новости, един от ударите е нанесен по микрорайон Вокзал-2, който е в непосредствена близост до летището. Според информацията складовете там се използват от военните. След атаката най-малко седем линейки са тръгнали от града към квартала.

В четвъртък вечерта украинските медии съобщиха за няколко серии експлозии в района на Хмелницки на фона на въздушна атака.