Русия нанесе мощна комбинирана атака с ракети и безпилотни летателни апарати (БпЛА) срещу Украйна, съобщава УНИАН. През нощта в страната на няколко пъти бе обявявана въздушна тревога заради излитането на руски свръхзвукови изтребители МиГ-31К и заплаха от удари с ракети "Кинжал“.

Военните на Киев докладваха за вдигането във въздуха на четири самолета от авиобазата "Оленя“. В същото време страната се оказа под удари от дронове Shahed-131/136, като се съобщава за попадения в енергийната инфраструктура.

Според държавната компания "Укренерго“ са атакувани съоръжения на преносната система в Запорожка и Лвовска област. В резултат на нападението е повредено оборудване. Двама енергетици са ранени и са откарани в болница.

Според ръководителя на Лвовската областна военна администрация (ЛОВА) Максим Козицки, руснците са нанесли ракетен удар по обект с критична енергийна инфраструктура, в резултат на което е избухнал пожар. За удари се съобщава и във Волинска област.

Впоследствие Държавната служба за извънредни ситуации съобщи, че в района на Ивано-Франковск е възникнал пожар в резултат на нападение срещу учебно заведение.