През нощта руските войски нанесоха масирана атака срещу Украйна с ракети и безпилотни летателни апарати (БпЛА), като за попадения се съобщава в в Кривой Рог, Харков, Запорожие, Кропивницки и Хмелницки, както и Лвовска област, предава УНИАН.

Вечерта на 21 март руски ударни дронове са забелязани в Южна Украйна, по-късно те бяха насочени към редица региони в страната, където бе обявено и предупреждение за въздушно нападение.

"Масиран ракетен удар по Запорожие. Руснаците нанесоха 12 ракетни удара. Преди това бяха унищожени седем къщи, 35 бяха повредени. Има ранени, броят на жертвите се изяснява“, съобщиха от Запорожката областна военна администрация малко преди 07:00 часа местно време (съвпада с българското време).

След поредица от взривове в Кропивницки се съобщава, че е прекъснато електричеството в редица микрорайони. В някои населени места електрозахранването е спряно аварийно.

Кметът на Кривой Рог Александър Вилкул докладва, че руснаците са нанесло комбинирана атака с ракети и дронове. Ударена е критична инфраструктура.

Съгласно информацията от ВВС на Украйна и областните военни администрации, в ранните часове на деня руснаците са вдигнали три МиГ-31К от летище Саваслейка в района на Нижни Новгород. Съобщава се за аеробалистични ракети Х-47M2 "Кинжал“ в района на Днепър.

Във Виницка област има попадение в критично инфраструктурно съоръжение.

Крилатите ракети са били насочени и към Лвов.

 "Харковска област е заплаха от балистични оръжия от Белгородска област на Руската федерация“, отбелязаха от ВВС.