В редица украински региони след взривове в течение на цялата нощ от удари на руски ракети са повредени множество обекти на енергийната инфраструктура, съобщават украинските медии.

Цяла нощ се чуват експлозии в цяла Украйна, а в цялата страна все още е обявено предупреждение за въздушна атака. След експлозиите се съобщава за щети на енергийната инфраструктура в редица региони.

Става дума за Лвовска, Винишка, Полтавска, Кировоградска, Ивано-Франковска области и част от контролираната от Украйна част на Запорожка област.

Съоръжения за производство и пренос на електроенергия са повредени в пет региона на Украйна, съобщи министърът на енергетиката на страната Херман Галущенко.

По думите му са повредени обекти във Винницка, Ивано-Франковска, Кировоградска, Лвовска и Полтавска области. Освен това са регистрирани щети в контролираната от Киев част на Запорожка област. "Последствията се изясняват", цитира Галущенко пресслужбата на министерството в канала си в Telegram.

По-рано в цяла Украйна беше обявено предупреждение за въздушно нападение. По-специално, експлозии бяха съобщени в Киев, Кременчуг в Полтавска област, Ивано-Франковск и Лвовска област, както и в град Запорожие, контролиран от украинските власти.

В Telegram каналите публикуват списък на поразените от Русия обекти за през нощта:

Експлозии в района на Лвов близо до град Стрий, където се намира голямо подземно хранилище за газ.

Ракетен удар е поразил цел в Добротвор, Лвовска област, където се намира ТЕЦ-а.

В района на Ивано-Франковск експлозии избухнаха в района на Бурщин, където се намира топлоелектрическата централа.

Поредица от експлозии в Киев и Лвов.

Експлозии в района на Ладижинската ТЕЦ във Винницка област.

В Днепропетровска област има експлозии в град Каменское, където се намира Средноднепровската водноелектрическа централа.