Депутатите на Държавния съвет на Крим в петък приеха резолюция за национализация на имуществото на чужди граждани, като списъкът включва около 500 обекта. Това написа председателят на Държавния съвет Владимир Константинов в канала си в Telegram, предава ТАСС.

На руска национализация подлежи имуществото на украинските олигарси Сергей Тарута, Игор Коломойски, Ринат Ахметов и Арсений Яценюк. В списъка има собственост на 12 украински банки и футболния клуб Динамо Киев.

"По време на задочно гласуване депутатите от Държавния съвет на Република Крим приеха решение за национализация на имуществото на чужди граждани и държави, които извършват неприятелски действия срещу Русия. Списъкът включва около 500 обекта, свързани с различни предприятия и банки, туристическа и спортна инфраструктура“, пише Константинов.

Това, по думите му, е резултат от работата на "антитерористичната комисия за идентифициране на имуществото на чужди граждани, които спонсорират режима в Киев“. Национализираните предприятия също ще продължат работата си.