Русия може да преразгледа отношенията си със Секретариата на ООН в случай на разследване на използването на дронове в Украйна. Това съобщи пред журналисти постоянният представител на Руската федерация в световната организация Василий Небензя, предава ТАСС.

"Не бих казал, че заплашваме да прекъснем сътрудничеството", подчерта Небензя в отговор на съответния въпрос. "Но ние, разбира се, ще преразгледаме нашето сътрудничество в светлината на отговора на Секретариата на нашите законни опасения“.

Киев и западните страни обвиняват Иран, че доставя на Русия дронове за използване в Украйна, което според тяхната позиция е нарушение на резолюция 2231 за Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) по иранската ядрена програма. Те искат изпращането на мисия на ООН в Украйна, която да проучи произхода на дроновете. Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Руската федерация при ООН, заяви по-рано, че ООН няма мандат за провеждане на подобни разследвания и ако бъде изпратена мисия, Русия ще преразгледа отношенията си със Секретариата на ООН.