Говорителят на Оперативно-стратегическата групивка войски (ОСГВ) "Хортица“ Назар Волошин обяви, че в последно време руските сили са се активизирали в посок Часов Яр. В коментар за LIGA.net той отбеляза, че с помощта на успешната работа на артилерията и всички части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Русия планира да изтегли частите на 98-а въздушно-десантна дивизия в посока източно от Часов Яр.

По думите на Волошин руската армия търпи много загуби, а при активни щурмови действия – до стотици. Той добави, че войските на Москва щурмуват не само Часов Яр, но и покрайнините на Ивановское и Богдановка.

Само за изминалото денонощие на това направление са регистрирани 1270 минометни и артилерийски обстрела в сравнение с предходните 24 часа, като за последното денонощие те са нараснали до 1200. Според Волошин само в Часов Яр са регистрирани 301 нападения.

Говорителят подчерта, че на това направление има регистрирани три руски щурма. Освен това руснаците са щурмували осем пъти в района на Белогоровка и също толкова пъти в посока Бахмут-Клещеевка.