Русия изпраща нови щурмови сили в покрайнините на обсадения Бахмут в източната част на Украйна, предава Sky News, като се позовава на заместник-министъра на отбраната на страната Хана Маляр.

В съобщение в Telegram тя потвърди, че Киев се придържа към плана за връщане на контрола над Бахмут, за който се водят боеве от месеци.

Междувременно командващият Сухопътните войски на Украйна Александър Сирски заяви, че "първата успешна настъпателна операция на Киев в отбраната на града“ показва, че ВСУ са в състояние да се придвижат напред и да противодействат на руските войски там.

"Настъплението на нашите войски по направлението на Бахмут – това е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града“, обяви генерал-полковник Александър Сирски.

"Последните няколко дни показаха, че можем да вървим напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия... Операцията по защита на Бахмут продължава. Всички необходими решения за отбраната са взети“, увери командващият Сухопътните войски на Украйна.