Инженерите на руската военна групировка в Украйна укрепват отбранителната линия Сватово-Кременная край границите на Луганска област, съобщават кореспондентите на РИА Новости.

Бойците поставят танкови заграждения, така че вражеските бронирани машини да не могат да преодолеят отбранителната линия.

"Поставяме невзривни бариери на предложения участък от пътя спрямо врага. Монтират се бетонни пирамиди... Ако танкът кара през нощта, той се натъква на нея - и става, няма да може да продължи по-нататък", обяснява инженерът.

След монтирането на бетонни конструкции този участък от пътя ще бъде допълнително затворен с противотанкови таралежи, за да бъде напълно блокиран в случай на изтегляне на руските войски.

Събеседникът на агенцията отбелязва, че след поражението на руснаците в Харковска област, ръководството е започнало да обръща повече внимание на инженерните съоръжения на фронтовата линия, където сега работят предимно инженери.

На 12 септември Русия окончателно изтегли войските си от по-рано окупираните Балаклея и Изюм, като в хода на успешната операция, ВСУ успя да освободи хиляди квадратни километри територия.