Руските сили са ударили Одеса с ракета, вероятно "Искадер-М". Един човек е ранен. Това са съобщили Силите за отбрана на Южна Украйна, предава РБК-Украйна.

"Противникът отново нанесе балистичен удар по района на Одеса. Късно вечерта той изстреля ракета, предполагаемо "Искандер-М", над Одеса, насочвайки я към пристанищната инфраструктура", се посочва в доклада.

Вследствие на удара е възникнал пожар, който огнеборците своевременно са потушили.

"Унищожени са административни и технически сгради. Ранена е служителка на едно от околните предприятия", се допълва в съобщението.

На 6 април в 21:45 часа местно време (съвпада с българското) е обявена въздушна тревога в южната част на Украйна. Военновъздушните сили на Украйна са предупредили за заплаха от използване на балистични оръжия от Крим. Впоследствие мощни експлозии са прогърмели в Одеса.

Украинската медия допълва, че Русия за "пореден път атакува Украйна с дронове камикадзе и ракети" в нощта на 7 април. Руските сили са изстреляли управляема въздушна ракета Х-31 от окупираната Луганска област, балистична ракета "Искандер-М" от Крим и 17 дрона тип" Шахед" от нос Чауда (Крим). Украинските сили за ПВО са свалили всички дронове.