Руските въоръжени сили са отблъснали всички атаки на украинските войски в Херсонска област, като за денонощие са били неутрализирани до 130 бойци на противника, се казва в доклад на Министерството на отбраната на Русия за хода на специална военна операция от 25 октомври, предава РИА Новости.

"На направлението Николаев-Кривой Рог противникът с помощта на две ротни тактически групи атакува неуспешно позициите на нашите войски в посока на селата Ищенко и Брускинское, Херсонска област. Всички атаки бяха отбити. В резултат на огъня на руските войски, бяха унищожени 130 украински военнослужещи, три танка, девет бойни бронирани машини и 11 автомобила“, се казва в сводката.

На Купянското направление ВСУ са атакували руските позиции на тесен фронт със силите на батальонно-тактическа група в района на Куземовка. Артилерията е изтласкала украинците към първоначалните им позиции, унищожени са над 30 украински военнослужещи, един танк, три бойни бронирани машини и два пикапа, съобщава МО на РФ.

"В Красно-Лиманското направление в резултат на активните действия на руските войски за денонощие бяха унищожени над 120 украински военнослужещи, три танка, две бойни машини на пехотата, един бронетранспортьор, три пикапа и един лек автомобил“, допълват от ведомството.

Руската армия е нанесла съкрушителен удар на Въоръжените сили на Украйна в района на Кременная

Руската авиация, ракетни войски и артилерия са поразили четири командни пункта на ВСУ в Харковска и Николаевска области, както и в ДНР, хеликоптерна стоянка, 68 артилерийски установки на огневи позиции, жива сила и военна техника в 182 района, отбелязват още от МО на РФ.