В понеделник, 12 септември, в 13:11 часа е обявена въздушна тревога в град Харков и в региона. Според местни медии преди това жителите са чули експлозии, предава УНИАН.

Информацията за обстрела на града от руснаците беше потвърдена от началника на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов. Той призова жителите на Харков да се пазят и да останат в укритията.

"Окупаторите атакуваха Харков. Информацията за жертвите се уточнява. Не пренебрегвайте тревогите!“ - написа той.

По-късно Синегубов добави, че е имало удар на пътната настилка в Киевския район на Харков. За съжаление има един загинал и един минувач е ранен.

"Обстрел на Харков. Масиран. Попадения в центъра на града, пристигащи в Основянски и Киевски райони“, написа кметът на града Игор Терехов.

Информацията за разрушенията и пострадалите се уточнява.

Кореспондент на УНИАН съобщава, че след ударите в Харков той отново е останал без електричество, има прекъсвания в работата на интернет мрежата.

Към 13:50 ч. е известно за четирима ранени в резултат на руската атака срещу града.

Както УНИАН съобщи по-рано, на 11 септември по време на въздушно нападение в няколко региона бяха чути експлозии. В резултат на руските атаки бяха напълно обезточени Харковска и Донецка области и частично Запорожка, Днепропетровска и Сумска области.

В областите Суми, Днепропетровск и Полтава вече е напълно възстановено захранването.

По-късно стана известно, че руснаците са атакували Харковската ТЕЦ. Токът и водата спряха в много части на града. В момента не работи и метрото.