Washington Post публикува сателитни снимки на мащабни отбранителни позиции на руските въоръжени сили, оборудвани наскоро на Кримския полуостров.

По очевидни причини най-големите позиции са изградени главно в северната част на Крим: близо до езерото Сиваш близо до село Медведовка (до бившия контролно-пропускателен пункт Чонгар), както и по протежение на Севернокримския канал близо до Армянск, селата Маслово и Новоивановка.

Но позиции се изграждат и в западната част на Крим, по-специално на брега близо до село Витино. Там, освен стандартните окопи, бункери, капонири и "змейски зъби", могат да се видят вече изведени на позиции за директен огън артилерийски оръдия.

Очевидно на фона на събитията от края на миналата година, когато ВСУ успя да проведе две успешни контранастъпателни оп news pic 2
©
ерации край Харков и на десния бряг на река Днепър, руското командване е изоставило илюзиите си и на фона на предстоящото контранастъпление изгражда грамотна ешелонирана отбрана на полуострова, коментират в Telegram. Сега са изготвени позиции на брега и в дълбините на полуостроваа. А Севернокримският канал, по примера на река Ингулец или Северски Донец, се планира да се използва като естествена отбранителна преграда.