Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин сподели, че резултатите от референдумите в Донецка, Луганска Херсонска и Запорожка област в Украйна са го зарадвали и изненадали, като същевременно допълни, че никой не ги е коригирал, предава ТАСС.

"Честно казано, резултатите от референдумите, не само ме зарадваха, но и ме изненадаха. В крайна сметка хората са живели в толкова трудни условия и продължават да живеят. И такъв резултат, уверявам ви и мисля, че и наблюдателите се убедиха, не е желание да се коригира нещо, да се изчисти нещо или да се добави нещо. Ние сами решихме и аз реших за себе си: ще бъде както искат хората. Каквото искат хората, това и ще направим“, заяви руският лидер на среща чрез видеовръзка с финалистите на общоруския конкурс "Учител на годината“.

По думите му резултатите от референдумите в "новите територии“ не подлежат на никакво съмнение, те са абсолютно прозрачни, убедителни и обективни. "Резултатът, разбира се, е повече от убедителен, той е абсолютно прозрачен и не подлежи на никакво съмнение. Това са обективни данни за настроенията на хората", подчерта Путин.