Републиканците вече са само на едно място от поемането на контрола над Камарата на представителите на САЩ след поредица от победи в понеделник вечерта американско време, съобщава Associated Press.

След успехите на Републиканската партия, обявени късно вечерта, представителите Кен Калвърт и Мишел Стийл бяха преизбрани в Калифорния, а Брандън Уилямс спечели място, за да наследи пенсионирания центристки депутат от Републиканската партия Джон Катко в щата Ню Йорк.

По-рано републиканецът Хуан Сискомани отстъпи място на Демократическата партия, а представителят на Републиканската партия Дейвид Швайкерт спечели преизбирането, и двамата в Аризона.

Демократът Андреа Салинас, депутат от щата Орегон, спечели новосъздадено в Камарата на представителите. Няколко близки състезания в Калифорния и на други места засега остават с неясен изход. Те включват състезанията за преизбиране на представителите на Демократическата партия Кейти Портър и Майк Левин и представителите на Републиканската партия Дейвид Валадао и Майк Гарсия, както и едно свободно място.