Нивото на доверие на руснаците в руския президент Владимир Путин през последната седмица се е увеличил с 0,7 процентни пункта и е достигнал 78,7%. Това сочат данни на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани в петък, предава ТАСС.

"На въпроса за доверието в Путин 78,7% от участниците в проучването отговарят положително (плюс 0,7 процентни пункта на седмица), нивото на одобрение на дейността на президента е 75% (плюс 1,3 процентни пункта на седмица)“, отбелязват от агенцията.

Дейността на руското правителство се одобрява от 49,1% от анкетираните (плюс 0,1 процентни пункта), а работата на министър-председателя Михаил Мишустин се одобрява от 52,8% от анкетираните (плюс 0,6 процентни пункта). 62% казват, че вярват на Мишустин (плюс 0,7 процентни пункта за седмицата).

Анкетираните са изразили отношението си и към лидерите на парламентарно представените партии. И така, 33,7% (плюс 0,6 п.п.) се доверяват на председателя на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, 31,9% (минус 0,2 п.п. на седмица) на лидера на "Справедлива Русия - За истината" Сергей Миронов, председателят на партия "Нови хора" Алексей Нечаев има рейтинг от 8,7% (плюс 0,1 процентни пункта на седмица), а лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки е одобряван от 16,5% (минус 0,5 процентни пункта на седмица).