Частите на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ са предали фланговете около Бахмут на части на въздушно-десантните войски (ВСВ) на Министерството на отбраната, така че "вагнеровците“ да могат да се съсредоточат върху щурма на западната част на града. Това заяви ръководителят на наемната армия Евгени Пригожин в рамките на разбор на военните действия пред Telegram-канал.

По думите му, редовните части разполагат с всичко необходимо, за да защитават позициите, както и да настъпват, ако това се налага. От днешна дата Зализнянски, Сако и Ванцети, Николаевка и други населени пунктове, които в последните месеци са щурмувани от частите на ЧВК "Вагнер“, сега са в зоната на отговорност на ВДВ и други подразделения на руското военно ведомство.

Както отбелязва Пригожин, в момента организацията му е "изцяло концентрирана в Бахмут“. По думите му, "повече от 80% от града“ е под руски контрол. Включително всички административни центрове, заводи, цехове и т.н.

Под украински контрол остават част от жилищните квартали, където високите сгради са превърнати в укрепени райони на ВСУ, а под тях има мрежа от тунели. Както заяви Пригожин, "3D войната продължава“.