Подразделенията на украинската 14-та отделна механизирана бригада продължават да консолидират плацдарма си на левия бряг на река Оскол в района на Двуречно. Бронетехниката е прехвърлена през населените места Андреевка и Водяне. Артилерийска колона на ВСУ е преминала и през Кутковка, съобщават Телеграм-анализаторите от "Рибар“. Така след загубата на Лиман, започва да се разпада и руската отбрана по левия бряг на река Оскол в района на Купянск.

Съгласно информацията, Въоръжените сили на Украйна все още не са успели да пробият отбраната на Въоръжените сили на РФ в Таволжанка. Затова командването планира настъпление в сектора Олшански. В рамките на подготовката артилерията на ВСУ обстрелва руски позиции на линията на съприкосновение.

В същото време 1-ви батальон от 92-ра омбр на украинската армия настъпва към Петропавловския участък със задачата да се закрепят в района на Оливовски Яр. За усилване на щурмовата група на 92-ра бригада е прехвърлена допълнителна рота.

Според  данните на "Рибар“, украинското командване е поставило задачата на 14 и 92 бригада от Въоръжените сили на Украйна в следващите няколко дни да пробият отбранителните линии на Въоръжените сили на Русия и да достигнат Орлянски и Николаевка от две странии

В района на Купянск действа маневрена група за радиоелектронно разузнаване, която заедно с разузнавателни БЛА осигурява целеуказване на украинската артилерия, която нанася страшни поражения на руските сили.

В горските райони на териториите, контролирани от въоръжените сили на РФ, действат украински ДРГ, чиято задача е да разузнаят тиловите маршрути на въоръжените сили на РФ и да организират засади, отбелязват още Телеграм-анализаторите.