Легионът "Свобода за Русия" и "Руският доброволчески корпус" предложиха на губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков да преговарят в замяна на двама пленници. За това пише РБК-Украйна с позоваване на канала Telegram на легиона "Свобода за Русия“.

"Ако дойдете в църквата в Новая Таволжанка днес до 17:00 часа, като жест на добра воля, както е прието да се казва в нашата родина, ще разменим тези двама пленници само за възможността да поговорим с вас за съдбата на Русия и ненужната кървава война, която се води вече година и половина, а сега се води на територията на вашата Белгородска област“, ​​пише командирът на "Руското опълчение“.

РБК-Украйна, припомня, че наскоро "Руският доброволчески корпус" започна втория етап от атаката в Белгородска област. Бунтовниците удариха сградата на МВР в Шебекино, където по това време се намираха силите за сигурност. Междувременно "Свобода за Русия" успешно унищожи камион с боеприпаси и минохвъргачка. Днес войниците влязоха в предградието Шебекино в Белгородска област.

Както отбеляза съветникът на ръководителя на президентската канцелария на Украйна Михайло Подоляк, в Шебекино можете да наблюдавате бъдещето на Русия и края на ерата на "стабилността на Путин“.