Тринадесет души са получили нараненявания в петък, четирима от които тежко, при сблъсък между товарен и пътнически влак, преминал през червен светофар в тунел в Белград, заяви министърът на транспорта Горан Весич, цитирана от местното издание "24 сата“.

"Тринадесет души трябваше да бъдат обгрижени, включително машинистът, контрольорът и двама пътници, и четиримата бяха транспортирани до Спешния център“, заяви Весич.

"Девет пътници бяха пуснати да се приберат, тъй като нямаха сериозни наранявания“, каза същият източник.

"Имахме късмет. Нямаше жертви, това е най-важното", подчерта министърът на вътрешните работи Ивица Дачич, който посети мястото на инцидента, на около 4 километра от центъра на Белград.

Дачич заяви, че 25 пожарникари със седем автомобила са били изпратени на мястото на инцидента, тъй като медицинските екипи не са имали достъп до мястото.

Дачич добави, че пожарникарите, участвали в спасителната операция, са извадили ранените пътници през евакуационния изход, тоест тунела, за който 99% от гражданите дори не знаят за какво служи. Той добави, че службите за спешна помощ дори не са могли да се приближат, така че пожарникарите са изиграли важна роля и са извадили ранените и другите пътници.

Според Весич пътническият влак "в средата на тунела" се е блъснал в товарния влак, който е стоял там.