Руският президент Владимир Путин постоянно получава актуална информация от военните за случващото се по време на военните действия в Украйна онлайн, разкри прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков пред репортери в сряда, предава ТАСС.

Говорителят на Кремъл спомена това, коментирайки ситуацията край Угледар: както съобщи Ян Гагин, представител на местната руска власт, украинските въоръжени сили са обстреляли група лекари, които са евакуирали ранените.

"По военна линия, разбира се, върховният главнокомандващ получава цялата информация – постоянно, редовно и онлайн“, подчерта Песков в отговор на въпрос дали това е докладвано на Путин.

Говорейки за това дали ще има реакция от страна на Русия, включително на трибуната на ООН, той отбеляза: "Знаете, че като цяло на международните трибуни нашите дипломати последователно провеждат политика за привличане на вниманието на участниците в международните организации към нарушения на украинският режим и украинската армия на всички възможни и невъзможни международни правила и норми“.