Президентът на Русия Владимир Путин на среща с президента на Чечения Рамзан Кадиров оцени положително личния принос на ръководителя на републиката и неговия екип за динамичното развитие на региона, съобщи ТАСС.

"Рамзан Ахматович, разбрахме се да говорим за ситуацията в републиката: в икономиката, в социалната сфера. Като цяло динамиката е положителна, до голяма степен това се случва благодарение на вас, вашия екип, хората работят уверено , [а също и благодарение на] доброто взаимодействие с правителството на Руската федерация“, е заявил Путин, откривайки срещата.

Той е добавил, че Чечения има няколко сериозни задачи и програми, след което е поканил Кадиров да обсъдят текущите въпроси.

Путин е предал най-добрите си пожелания на войниците от Северния военен окръг от републиката, които се бият на фронтовата линия (в Украйна).

"Предайте най-добрите ми пожелания на момчетата и най-добри пожелания на техните семейства. Знам, че вие ​​сте лично ангажирани с тези проблеми през цялото време, включително подкрепа на семействата на нашите момчета, които се бият на фронтовата линия, бият се уверено, добре, смело, героично“, е заявил Путин.

Здравословното състояние на Рамзан Кадиров е обект на интензивни спекулации, като този месец дори се появиха слухове, че той е мъртъв или в кома. Миналата седмица той публикува в Telegram съобщение, в което заявява че е добре и причината да пътува до московска болница е да посети болен чичо.