Руският президент Владимир Путин е заявил, че има "сериозна опасност“ военният съюз на НАТО да бъде въвлечен още повече във войната в Украйна", цитира The Guardian.

Руският президент е допълнил, че ядрено оръжие е възможно да бъде използвано само в случай на заплаха за съществуването на "руската държава“, като е заявил, че "имаме повече такива оръжия от западните страни“.

Говорейки на водещия руски международен икономически форум в Санкт Петербург, той е заявил, че руските военни могат да унищожат части от централен Киев, но са избрали да не го правят по различни причини, които не уточнява.

Владимир Путин приема, че Русия трябва да увеличи разходите си за отбрана, за да гарантира своята сигурност, допълват от Sky news.

Руският президент е заявил на  международния икономически форум в Санкт Петербург, че публичните финанси на страната като цяло са балансирани, но това е област, която трябва (те ) да се увеличат. 

"Днес нашите публични финанси като цяло са балансирани, има малък текущ федерален бюджетен дефицит“, е заявил той. 

"Естествено бяха необходими допълнителни средства за укрепване на отбраната и сигурността, за закупуване на оръжия, ние сме длъжни да направим това, за да защитим суверенитета на нашата страна".