Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин препоръча на западните опоненти на Москва, които във всичко виждат "интриги на Кремъл", да обърнат внимание на себе си и да не търсят "заплаха за демокрацията" в съществуващите алтернативни гледни точки, цитира думите му информационната агенция Интерфакс.

Говорейки на среща на международния дискусионен клуб "Валдай", Путин обърна внимание на факта, че либералната идеология в света се е променила до неузнаваемост. "Ако класическият либерализъм разбираше свободата на всеки човек като свободата да "говориш каквото искаш“, "прави каквото искаш“, то още през ХХ век либералите започнаха да заявяват, че т.нар."отворено общество“ има врагове ... А свободата на такива "врагове“ може и трябва да бъде ограничена, ако не и отменена“, каза президентът на Руската федерация.

Сега, отбеляза той, "се стигна до точката на абсурда, в която всяка алтернативна гледна точка се обявява за подривна пропаганда и заплаха за демокрацията".

"Това не идва от Русия - всичко това са "интриги на Кремъл". Е, вижте се. Наистина ли сме толкова всемогъщи? Всяка критика към нашите опоненти, които и да са те, се възприема като "машинациите на Кремъл" , "ръката на Кремъл“ или нещо друго такова“, коментира Путин.

Той препоръча на опонентите си "да изразят гледната си точка по по-интересен начин, някак концептуално". Не можете да приписвате всичко на "интригите на Кремъл", заключи руският президент.