Основната задача на предприятията от военно-промишления комплекс (ВПК) на Русия е пълното осигуряване на бойните части в Украйна с всички необходими оръжия и оборудване с нужното качество, заяви руският президент Владимир Путин в петък на среща с ръководството на предприятията от отбранителната промишленост, предава ТАСС.

"Най-важната, ключова задача на предприятията от военно-промишления комплекс е да осигурят нашите части, бойни части с всички необходими оръжия, оборудване, боеприпаси, снаряжение. Освен това, в необходимия обем и качество, в кратки срокове“, подчерта държавният глава.

Президентът призова да се подобрят качествените характеристики на продуктите на предприятията от отбранителната промишленост, като се вземе предвид натрупаният боен опит. "Важно е да се подобрят и значително да се подобрят характеристиките на въоръжението и техниката, като се вземе предвид натрупаният боен опит“, каза той. Държавният глава добави, че очаква съответните доклади за резултатите от предишни срещи с ръководителите на отделни предприятия и като цяло с ръководството на предприятията от отбранителната промишленост. "Искам да чуя от вас предложения за решаване на проблемни въпроси – те не могат да липсват в една такава обемна, мащабна работа – и предложения как ще се движим, какво ще направим, за да има възможно най-малко проблеми", добави той.

Путин отбеляза, че той и губернаторът на Тулска област Алексей Дюмин са обиколили Конструкторското бюро по приборостроене А. Г. Шипунов, където се разработват високоточни оръжия. Обръщайки се към участниците в срещата, той увери, че ще бъдат обсъдени всички теми, които вълнуват и с които отдавна специалистите в областта на въоръженията се занимават доста интензивно.