В посланието си до Федералното събрание държавният глава на Руската федерация Владимир Путин обеща да защити децата от "информационните атаки от Запада, от идеологията на деградацията и израждането“, предава Интерфакс.

"На Запад разбират, че ги водят към истинска духовна катастрофа. Елитите, честно казано, просто полудяват и изглежда, че няма лечение. Но това е техен проблем и ние сме длъжни да защитим нашите деца“, категоричен бе руският президент.

По думите му Путин Западът избира преди всичко руската младеж като мишена на своите информационни атаки.

"Те не могат да не осъзнават, че е невъзможно да се победи Русия на бойното поле. Затова  провеждат все по-агресивни информационни атаки срещу нас, като, разбира се, за мишена са избрани първо младите хора, по-младото поколение“, подчерта държавният глава на страната.

"И тук отново непрекъснато лъжат, изопачават историческите факти, не спират атаките срещу нашата култура, Руската православна църква и други традиционни религиозни организации на нашата страна“, допълни той.

Според него Западът не щади и своите граждани.

"Вижте какво правят със собствените си народи - унищожаването на семейството, културната и националната идентичност, извращенията и тормоза над деца, педофилията, са обявени за норма на живота им, а свещениците са принудени да благославят еднополовите бракове. Бог да ги благослови, нека си правят каквото си искат. Възрастните имат право да живеят както си искат. Винаги сме се отнасяли така в Русия. Никой не се намесва в личния живот и ние няма да го направим. Но искам да им кажа: вижте Светото писание, основните книги на всички други световни религии, там всичко е казано, включително и че семейството е съюз на мъж и жена. Но дори тези свещени текстове сега се поставят под въпрос“.

Като пример президентът посочи намерението на Англиканската църква да преразгледа идеята за полово неутрален бог. "Те не знаят какво правят“, заключи Путин.