Увеличаването на реалните доходи на хората и подобряването на благосъстоянието им е основен приоритет на държавата. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на разговор с работниците в завода "Тулажелдормаш", предава ТАСС.

"Е, да, цените растат, но заплатите – не достатъчни“, констатира той. " Този въпрос изобщо е най-ключовият за цялата страна, за всеки работещ човек: неговото ниво на благосъстояние, ниво на доходите“.

"И решението на този проблем е ключово за държавата. Абсолютно задача номер едно е доходите на руските семейства да отговарят на съвременните изисквания и да бъдат достойни", подчерта Путин в отговор на въпрос какво планират да направят властите, за да увеличат доходите на хората.

Санкциите срещу Русия са въведени отдавна, така че сега Москва трябва да се съсредоточи върху заместване на вноса. Заяви още Путин по-късно в хода на заседание на презиидиума на Държавния съвет. Той се надява, че това ще помогне за постигането на "суверенно развитие на страната".

"Тук искам да отбележа, че всички разбираме, че санкциите, разбира се, са за дълго време, следователно, наред с приоритетните мерки за замяна на вносни технологии и продукти, тук са необходими средносрочни и дългосрочни трансформации, насочени към стратегическите цели на суверенното развитие на страната“, заяви той.

Европейският съюз (ЕС) вече наложи десет пакета санкции срещу Русия във връзка с военната й интервенция в Украйна, а ограничения въведоха и Великобритания, Канада и САЩ. Сега ЕС обсъжда 11-ия пакет от санкции, който ще бъде насочен към борба със заобикалянето на съществуващите ограничения, съобщи Европейската комисия.