Русия върви по пътя на положителни промени и укрепване на суверенитета, цитира РИА Новости думите на държавния глава на страната Владимир Путин.

"Пред държавата стоят много важни задачи и още много нерешени проблеми, но ние с вас сме на пътя на мащабни положителни промени, насочени към укрепване на суверенитета на страната, нейната независимост, бъдещето на Русия и създаване на условия за нейното уверено развитие. Въпреки факта, че живеем в епоха на промени, ние работим с вас в една доста добре организирана система и в стабилна среда, в бизнес среда, основана на доверието на нашите хора“, коментира Путин на разширена среща на колегията на Главната прокуратура на Русия.

Президентът отбеляза, че доверието на хората трябва да бъде оправдано с резултатите от работата като цяло, както и с осигуряването на справедливост, което е особено важно за обществото.

"В тази част ролята на прокуратурата, както се казва в такива случаи, трудно може да бъде надценена. Ролята и значението на прокуратурата е изключително важно във всички сфери на нашия живот. Тя винаги е важна, и в днешния ден условия е двойно или тройно важно. Наистина разчитам на вас“, добави Путин.