Ръководителят на руските власти на т.нар. "Донецка народна република“ (ДНР) Денис Пушилин издигна флага на "републиката“ над една от оцелелите административни сгради в Бахмут, съобщава РИА Новости.

"Руското знаме вече беше издигнато над Бахмут по-рано. Днес отидох в освободения град, за да окача знамето на Донецката народна република и още веднъж да инспектирам населеното място, за да разбера приоритетните мерки“, написа той в канала си в Telegram.

Временният ръководител на ДНР благодари на руските сили за "изпълнението на изключително сложната бойна задача и ги призова да вървят напред - към победата“.

"Сега отново ще възстановим руския град Артьомовск. Имаме опит, имаме екип, имаме подкрепа от цяла Русия - можем да се справим", добави Пушилин.

Миналата събота основателят на групата Вагнер Евгени Пригожин обяви, че руските военни са установили пълен контрол над Бахмут, а през нощта Министерството на отбраната на Русия потвърди, че операцията в града е приключила в резултат на настъпателните действия на щурмови отряди с подкрепата на артилерията и авиацията на Южната група войски.

Владимир Путин поздрави групата Вагнер и ВС РФ за превземането на Бахмут. От Кремъл отбелязаха, че всички, отличили се в тази операция, ще бъдат наградени с държавни награди.