Фактическото оперативно обкръжение на град Бахмут може да бъде постигнато скоро. Това съобщи в четвъртък Денис Пушилин, цитира ТАСС.

"Разбира се, че ситуацията в Бахмут се развива. Мисля, че много скоро ще може да се говори за оперативно обкръжение. Сега това все още не се е случило, но въпреки това бойците на ЧВК "Вагнер" се движат напред в няколко посоки, придвижвайки се доста успешно “, заяви той в изявление.

Според Пушилин Лиманското направление е не по-малко важно. "Защо? Защото става въпрос за Славянск, става въпрос за пълното осигуряване на вода за населените места, освен това тръбопровод (от Ростовска област към Донецк), първите линии, които предстои да бъдат изградени“, отбеляза той.

Бахмут е важен транспортен възел за снабдяването на украинските войски в Донбас. За града се водят ожесточени битки. На 22 март военно-политически експерт, съветник на денис Пушилин, Ян Гагин заяви, че градът е почти напълно блокиран от силите на Руската федерация, всички пътища за достъп до Бахмут са контролирани от руска артилерия. По-рано той съобщи, че руските сили контролират около 70% от територията.